SC Only Friends

Bij de eerste grote renovatie in de zomer van 2017 werd de officiële opening nog verricht door Lucky Ajax met onder andere Sjaak Swart en Edwin van der Sar. Hierbij werd het nieuwe grasveld met in totaal 24 LICHT2 LED armaturen op 8 nieuwe masten feestelijk in gebruik genomen. Met een gemiddelde lux opbrengst van 350 lux geschikt voor internationale toernooien.

Nog geen jaar later werd de complete LED verlichting verplaatst naar het trainingsveld/atletiekbaan en werd het hoofdveld voorzien van de door SPORT Technologies zelf ontwikkelde en in Nederland geproduceerde LICHT2 LED STADIONLUX. Genoeg voor ruim 500 lux op het veld. Op vrijdag 3 augustus 2018 was het dit keer de eer aan de grote broer AFC Ajax om het veld te ‘openen’. Ter voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen speelde het 1ste van Ajax een besloten oefenwedstrijd tegen VFL Wolfsburg.

De unieke en hypermoderne accommodatie is de thuisbasis van Only Friends en is het grootste Europese sportcentrum voor kinderen en jongeren met een lichamelijke- verstandelijke beperking en/ of chronische ziekte. Met het hoofveld wordt voldaan aan de hoogste KNVB Klasse I waardoor Only Friends dit veld ook aan andere partijen uitleent, waaronder nationale elftallen van de KNVB en andere semi-prof voetbalverenigingen.

ITEMBeschrijving
Jaar installatie:2018-2017
Locatie:Amsterdam, Nederland
Aantal velden:2
Aantal masten:16 stuks
Aantal armaturen:Hoofdveld: 40 stuks 1.000 Watt LICHT2
Trainingsveld: 24 stuks 1.000 Watt LICHT2
Armaturen per mast:Variërend tussen 5 en 3 armaturen
Verlichtingsklasse:Hoofdveld: KNVB Klasse I
Trainingsveld: KNVB Klasse II
Licht meting:Hoofdveld: 550 lux – 0.84 spreiding
Trainingsveld 350 Lux – 0.81 spreiding
Minimale besparing in kWh:76.800 kWh
Terugverdientijd:Ongeveer 6 jaar