Oudste tennisvereniging van Almere kiest voor LICHT² LED verlichting

Tennisvereniging LTV Almere is de eerste tennisclub in Almere die alle lampen om de tennisbanen mee te verlichten, voorzien heeft van LICHT2 LED verlichting. Vrijdag 21 april werd met bijzijn van SPORT Technologies de acht banen officieel en feestelijk heropend, met een enorme hoeveelheid licht! “Het bespaart ons energiekosten, het is beter voor het milieu en daarnaast levert het veel meer licht op”, zegt voorzitter Wim Verkerk. Hij is trots op de nieuwe aanwinst van de club, waar vorig jaar zelfs een duurzaamheidscommissie voor in het leven geroepen is.

“De nieuwe verlichting van de acht banen is geplaatst op dezelfde masten, dat was mogelijk aangezien de armaturen slechts 15 kilogram wegen. De banen zijn beter verlicht omdat LICHT2 LED armaturen meer licht en gerichter licht geeft. Het licht straalt direct op de banen zonder verlies naar de zijkanten. Daardoor is het minder storend voor de omgeving, hebben de buren er minder last van. We hebben de buren dan ook uitgenodigd bij de heropening. En doordat het licht meer lijkt op daglicht heb je ’s avonds beter zicht op de bal. Dat is vooral voor de ouderen in onze vereniging prettig.”

Nóg een voordeel van de LED armaturen is dat het makkelijker aan en uit gezet kan worden. “De oude verlichting had een opwarmtijd van ongeveer een half uur, uit zetten als er even niemand op de banen speelde deden we dus niet. Nu kan dat wel. En met behulp van het management Console kunnen de armaturen gedimd worden en krijgen trainers bepaalde bevoegdheden om de verlichting te besturen, ook dat maakt dat het energieverbruik gereduceerd wordt. In totaal verwachten we de energiekosten enorm terug te dringen. De verlichting hebben we in vijf a zes jaar terugverdiend.”

Meer nieuws:

© COPYRIGHT - SPORT TECHNOLOGIES