PACER²: Wereldprimeur tijdens Fanny Blankers-Koen Games

PERSBERICHT:  ZEEWOLDE – 02/06/2017

SPORT Technologies zorgt voor een wereldprimeur tijdens de FBK Games. Het bedrijf gevestigd in Zeewolde,  heeft speciaal voor de atletieksport een nieuw product ontwikkeld, de PACER2. Deze elektronische haas wordt geïnstalleerd rondom een atletiekbaan en stelt zowel individuele als groepen hardlopers in staat om met behulp van een visueel hulpmiddel specifieke en tijdgebonden trainingsschema’s af te leggen. Door de PACER2 krijgt tijd een andere dimensie en wordt de hardloper begeleid op duur, snelheid en interval. De gewenste PACE is voortdurend in zicht waardoor de sporter tijdens zijn prestatie continue geïnformeerd en gemotiveerd wordt.

De FBK Games is dé Nederlandse klassieker in de atletieksport en heeft als doel om de meest innovatieve games te organiseren. ‘Een ideale match voor beide partijen, vandaar dat SPORT Technologies Official Innovation Partner is geworden’, aldus directeur Elfried Keers. Begin juni wordt de PACER2 geïnstalleerd als demonstratie, wat de officiële primeur voor Nederland wordt. De LED lampen in de afwateringsgoot “lopen” mee en via een app op de telefoon kan de loper precies de gewenste loopsnelheid aangeven, ‘RUNNING AT THE SPEED OF LIGHT’.

Meeting Director FBK Games Hans Kloosterman is tevens zeer enthousiast, ‘De PACER2 is een prachtige ontwikkeling, waarmee atleten hun trainingen kunnen optimaliseren. Als FBK Games innoveren wij graag en we zijn dan ook blij dat SPORT Technologies het stadion in Hengelo heeft uitgekozen om deze innovatie wereldwijd te lanceren. De PACER2 mag tijdens officiële wedstrijden nog niet ingezet worden als haas, maar er zijn verschillende mogelijkheden om de PACER2 in het weekend van de FBK Games te gebruiken.’

SPORT Technologies maakt onderdeel uit van LED Technologies en is zowel ontwikkelaar als producent van verlichtingsproducten voor binnen- en buiten sportaccommodaties. Binnen de organisatie werken 15 mensen op diverse afdelingen, waaronder een eigen research & development afdeling waar ontwikkelaars en specialisten continue werken aan innovaties. Naast de PACER2 ontwikkelt en produceert SPORT Technologies tevens LED verlichting voor (buiten)sport velden/banen.

Meer nieuws:

© COPYRIGHT - SPORT TECHNOLOGIES