#WAVELIGHT tijdens recordpoging ‘Impossible Games’ Oslo

Op donderdag 11 juni, de dag dat de Bislett Games zouden worden gehouden, vindt in Oslo een alternatief atletiekgala plaats. De Diamond League-wedstrijd in Noorwegen wordt die dag vervangen door de ‘Impossible Games‘. Er zullen geen toeschouwers in het Bislettstadion aanwezig zijn, maar het evenement wordt één uur lang live uitgezonden bij de nationale omroep NRK. Het alternatief in Oslo zal overeenkomen met de Noorse maatregelen tegen het coronavirus.

De Noorse atleet Karoline Bjerkeli Grøvdal doet een poging om het Noorse record op de 3000 meter steeplechase met de #WAVELIGHT te verbreken. Het huidige nationaal record staat al sinds 1979 op naam van Grete Waitz met een tijd van 8: 31,75. De Wavelight is een set looplichten op het binnenste deel van de track die een bepaald tempo volgt. De gewenste PACE is voortdurend in zicht waardoor de atleet tijdens de prestatie continue geïnformeerd en gemotiveerd wordt. De #WAVELIGHT biedt een hoog lichtniveau dat zichtbaar is voor het publiek in het complete stadion en dat duidelijk genoeg is voor televisie-uitzendingen.