Oplevering: TV De Delftse Hout

Afgelopen week heeft SPORT Technologies het project TV De Delftse Hout opgeleverd. Tennisvereniging De Delftse Hout is de grootste tennisvereniging van Delft en één van de grotere in de regio Den Haag. Nederlandse toptennissers zoals Arantxa Rus en Robin Haase trainen regelmatig op 1 van de 12 buitenbanen.

Eind augustus zijn de eerste werkzaamheden omtrent de nieuwe verlichtingsinstallatie op de buitenbanen gestart. Bij de installatie zijn de 28 conventionele armaturen van 2200 Watt vervangen door 28 stuks 1000 Watt LICHT2 LED armaturen. In de maanden daarna zijn alle banen compleet vervangen, op de lichtmasten na. Aangezien de LED armaturen slechts 15 kilogram wegen was er geen noodzakelijke investering nodig in nieuwe masten. Het eindresultaat is verbluffend; 4 ‘centre court’ banen met een gemiddelde luxopbrengst boven de 750 lux en 8 banen met een gemiddelde van 400 lux.

TV De Delftse Hout is zeer verheugd met de nieuwe verlichting. “Met deze investering dragen wij bij aan een groenere een duurzame toekomst. Mede door de hoge lichtopbrengst kan de tennisvereniging groeien in haar ambities door onder andere meer grote toernooien te organiseren met zowel inter- als nationale topspelers” aldus Onno Posthumus (Parkmanager TV De Delftse Hout)