10 voordelen van (LICHT2) LED verlichting:

Wist u dat LICHT2 LED verlichting op ieder sportveld toepasbaar is? Weet u ook wat de verschillende mogelijkheden zijn en de bijkomende voordelen? Hoeveel kunt u als vereniging of club besparen? Net zo belangrijk: wat zijn de terugverdientijden en subsidiemogelijkheden? In dit artikel behandelen we enkele voordelen van de LICHT2 LED armaturen, van energiebesparing tot aan subsidiemogelijkheden.

Besparing
Het meest voor de hand liggende voordeel van LED verlichting is natuurlijk de besparing op energiekosten. Door over te stappen op LED sportveldverlichting kunt u tot wel 70% besparen! Hiermee kunt u direct uw energiekosten verlagen. Het rendement van LICHT2 LED verlichting is vele malen hoger dan dat van gasontladingslampen. Conventionele sportveldverlichting heeft een rendement van maximaal 110 lumen per Watt. LICHT2 armaturen gemiddeld 150 lumen per Watt! Meer licht, minder energie.

Subsidie mogelijkheden
Vanwege het duurzame karakter van LED verlichting is subsidie beschikbaar. Vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is de subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA) tot stand gekomen die zich richt op sportverenigingen en sportclubs die willen verduurzamen. Deze subsidie kunt u gebruiken om te investeren in energiebesparende toepassingen, waaronder de LICHT2 LED armaturen.

LICHT kwaliteit
LICHT2 LED verlichting is er in allerlei soorten en maten. ‘Standaard’ zijn onze armaturen met een kleurtemperatuur van 5700K (daglicht). Dit helder, witte licht wordt als zeer prettig ervaren tijdens het sporten. Tijdens wedstrijden of trainingen in de avonduren voelt het voor de sporters bijna alsof ze overdag bezig zijn. Ook het publiek geniet dankzij de hoge mate van lichtkwaliteit van een betere ervaring.

Eenvoudige installatie
In tegenstelling tot andere LED armaturen kunnen onze LICHT2 LED armaturen eenvoudig de oude conventionele verlichting één op één vervangen. Door gebruik te maken van duurzame materialen ligt het totaalgewicht van het LICHT2 armatuur incl. ophanging op 15 Kg. Gelijkwaardig aan het gewicht en de windbelasting van de huidige conventionele armaturen. Hierdoor is het armatuur uitermate geschikt als 1 op 1 vervanging en zijn er geen aanvullende investeringen noodzakelijk in kabels en masten.

Lange levensduur
LED verlichting voor uw sportvelden gaat vele malen langer mee dan conventionele verlichting. LED gaat gemiddeld tot wel 50.000 branduur mee, dat is gemiddeld zo’n 20 jaar.

Lage onderhoudskosten
Naast besparen op energiekosten bespaart u ook op onderhoudskosten. Enerzijds is dit natuurlijk te danken aan het feit dat LED verlichting vele malen langer meegaat. Anderzijds is het ook te danken aan de lage mate van schoonmaak en onderhoud die zijn vereist. Tevens zijn naast de zelfontwikkelde LED armaturen ook de powersupply/voeding een eigen ontwikkeling. De ‘slimme’ voeding kan zowel onder in de mast, of onderaan de mast geïnstalleerd worden. Hierdoor hangt de hoogwaardige elektronica op een optimale plek voor onderhoud. Daarnaast zijn alle LICHT2 armaturen volledig IP68 en daardoor compleet waterdicht. 

Vermindert strooilicht
Door het speciale ontwerp zijn de LICHT2 armaturen beter te richten wat zorgt voor minder lichtvervuiling en strooilicht. De LED verlichting is daarnaast eenvoudig te dimmen en uit te zetten op velden die niet worden benut.

Flexibel dimbaar
De lichthoeveelheid is aanpasbaar zodat u altijd de gewenste lichtopbrengst kunt creëren – zonder dat dit ten kostte gaat van de gelijkmatigheid of lichtkwaliteit. Door actief gebruik te maken van de dim-functionaliteit kunt u nóg meer energie besparen.

Direct aan-uit mogelijkheden
In tegenstelling tot conventionele verlichting is er geen opwarmtijd bij LED verlichting. De verlichting kan direct in- en uit geschakeld worden. U kunt dus eenvoudig enkel de verlichting laten branden bij de velden die daadwerkelijk in gebruik zijn. Zijn er onverwachts meer velden nodig? Geen enkel probleem LED sportveldverlichting kan zelfs achter elkaar aan- en uitgezet worden zonder problemen.

Geen schadelijke stoffen
Onze armaturen zijn ontworpen met de Cradle to Cradle gedachte op de voorgrond. Er wordt enkel gebruik gemaakt van uitsluitend recyclebare en duurzame materialen als hoogwaardig aluminium, roestvast staal en zuiver glas. De armaturen worden geanodiseerd in plaats van gepoedercoat. Hierdoor komen ook aan het eind van de product lifecycle geen schadelijke materialen in het milieu. Productie vindt plaats in Zeewolde en toeleveranciers zitten voor 95% in Nederland om transport van producten te beperken. U bespaart dus niet alleen op energiekosten, u spaart ook het milieu. Onze LED verlichting is verreweg de milieuvriendelijkste veld verlichting die momenteel verkrijgbaar is.